24 nov. 2020

Proiect de largire Prelungirea Ghencea – incotro?

Despre supralargirea strazii Prelungirea Ghencea se discuta de mult timp, probabil din aceeasi perioada in care s-a demarat proiectul magistralei de metrou din Drumul Taberei, locuitorii zonei reclamand frecvent blocaje in trafic inca de atunci.

Cartierul este intr-o continua crestere, cu tot mai multe proiecte rezidentiale, dar si comerciale, ce se dezvolta intr-un ritm accelerat in zona. Asadar, modernizarea infrastructurii a devenit imperios necesara de cativa ani deja.

In septembrie 2018 Consiliul General al Municipiului Bucuresti aproba in unanimitate proiectul de largire a arterei, insa proiectul de supralargire a arterei Prelungirea Ghencea a intampinat de-a lungul timpului mai multe suisuri si coborasuri. Cu toate acestea, se pare ca in acest moment este in plina desfasurare, cu prima faza a reconstructiei – demolarea – finalizata si inceperea fazei efective de reconstruire.

La final noua artera va avea cale dubla de tramvai (linia 41), 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare și spații verzi intre acestea și partea carosabilă. Dincolo de toate acestea, in proiect este prevazuta si o parcare ampla de timpul Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri.

Proiectul se leaga si de Nodul Rutier Domnesti – zona șoseaua de centură este prevăzut cu un terminal multimodal pentru tramvaie, autobuze și legătură cu linia feroviară de centură, în zona viitorului pasaj rutier peste Șoseaua de Centură.

Toate aceste modernizari presupun o fluidizare a traficului cu peste 55%  – un aspect mult dorit de locuitorii din zona si un beneficiu serios pentru dezvoltatorii de proiecte rezidentiale din zona.

Daca pana acum se putea afirma ca proiectul arata bine pe hartie, dar lispeste cu desavarsire, lucrarile incepute isi mentin un ritm constant si schimbarile se vad de la zi la zi.

Costul proiectului se afla in acest moment la cifra de 122 milioane euro, cu o durata a executiei de 2 ani de zile  – conform comunicatului Primariei Generale.

Leave your comment

Please enter comment.
Introduceți numele dvs.
Te rugăm să-ți introduci adresa de email
Vă rugăm să introduceți o adresă de e-mail validă

9 + 1 =