29 oct. 2020

Piata imobiliară în perioada pandemiei

Impactul pandemiei CoVid 19 este resimţit de piaţa imobiliară din România, cu o scădere evidentă a volumului de investiţii comerciale. Dar ce se întâmplă cu investiţiile rezidenţiale?

Tot mai mulţi lucrează de acasă, tot mai mulţi investesc în locuinţe şi în amenajarea lor, dar mai ales investesc în viitor imobiliar. Ce înseamnă asta?

Damian Şerban – Managing Director R&D Advisers: “La R&D Advisers am remarcat în această perioadă o creştere surprinzătoare în investiţiile din zonele centrale şi ultracentrale ale Bucureştiului, cu accentul pe locuinţe şi spaţii premium. Pare neaşteptat dar, în realitate, este un trend la care ne aşteptam, date fiind schimbările create de pandemie: achiziţiile de locuinţe mai mari, ba chiar de rezidenţe luxoase.”

Tranzacţional poate părea o perioadă în care piaţa imobiliară stagnează, dar în realitate pulsul imobiliar bate cu putere în continuare în zona investiţiilor rezidenţiale. Evaluările publice servesc drept punct de reper, dar impactul real asupra preţurilor va putea fi estimate abia la sfârşitul pandemiei, când tendinţele se vor sedimenta.

Între timp aşteptările vânzărilor s-au majorat, o dovadă ca piaţa imobiliară a capitalei a ajuns la o maturitate sănătoasă şi poate să susţină o dezvoltare stabilă a sectorului premium rezidenţial.

Reorientarea de la spatii mici şi minimaliste la spaţii mai mari, la condiţii mai bune şi amenajări de top este o miscare strategică, ţinând cont de faptul cătot mai mulţi vor petrece timpul acasă, nu la birou.

“Zonele centrale ale Bucureştiului revin puternic în atenţia cumpărătorilor şi dezvoltatorii rezidenţiali se reorientează ca atare. Cum terenurile în zonele centrală şi ultracentrală sunt tot mai puţine, sunt din ce în ce mai cautate, devenind în această perioadă cele mai sigure investiţii, cu profitabilitate garantată. De ce? Simplu, clienţii aleg să cumpere apartamente noi în clădiri premium din aceste zone, în mare parte datorită accesibilităţii facile la liniile de transport, la zonele de entertainment şi recreere, dar şi la facilităţi precum grădiniţe, şcoli, licee.” – ne spune Damian Serban – Managing Director R&D Advisers.

Leave your comment

Please enter comment.
Introduceți numele dvs.
Te rugăm să-ți introduci adresa de email
Vă rugăm să introduceți o adresă de e-mail validă

33 + = 38