16 oct. 2020

Dezvoltarea imobiliară în sectorul 6

Noua magistrală de metrou Drumul Taberei este finalmente funcţională. La ce să ne aşteptăm de-acum încolo în piaţa imobiliară?

Întârzierile provocate în finalizarea magistralei de-a lungul anilor a generat un impact scăzut în creşterile imobiliare din zonă în trecut, dar lucrurile se schimbă cu viteză începând cu data dării în funcţionare a noii linii de metrou.

Cu complexe rezidenţiale numeroase în dezvoltare în zonele Drumul Taberei, Militari, Prelungirea Ghencea – noua linie de metrou va deservi atât comunităţile din blocurile finalizate înainte de 1990 cât şi cele în proces de construcţie şi finalizare în această perioadă.

O dată cu conectarea cartierului Drumul Taberei la reţeaua de transport subteran, numărul anunţurilor de vânzare a apartamentelor a crescut exponenţial, cu peste 1500 de potenţiali cumpărători arătându-şi interesul în locuinţe în această zonă.

Se observă încă din septembrie o creştere accelerată a interesului dezvoltatorilor în cartierul Drumul Taberei şi aceasta este cu siguranţă motivată şi de deschiderea liniei de metrou. Cumpărătorii de apartamente în Bucureşti sunt interesaţi de acces facil către zonele centrale şi de business ale oraşului, iar dezvoltatorii caută soluţiile optime pentru a oferi clientului exact ce îşi doreşte. Metroul unifică cele două sectoare de interes imobiliar în Drumul Taberei cu succes.

Evident preţurile vor înregistra o creştere, dar trendul ascendent este curbat de efectul generat de pandemie. Însă interesantă este tendinta de dezvoltare de complexuri rezidentiale premium, cu facilităţi şi finisaje de top. Acesta este un alt efect al pandemiei – creşterea în calitate. Cum lumea lucreaza mai mult de acasa in aceasta perioada, cautarile unei locuinte mai mari, in care sa poata amenaja in confort un spatiu de lucru a devenit un criteriu de selectie principal cand se cauta apartamente.

Leave your comment

Please enter comment.
Introduceți numele dvs.
Te rugăm să-ți introduci adresa de email
Vă rugăm să introduceți o adresă de e-mail validă

92 − 83 =